Henkilötietojen käsittely yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa

Kun yhdenvertaisuusvaltuutettu kirjaa, hoitaa ja seuraa asiakkaiden asioita, hän käsittelee samalla asiakkaiden henkilötietoja.

Yhdenvertaisuusvaltuutetulla on oikeus käsitellä henkilötietoja sen henkilön suostumuksella, joka on laittanut asian vireille. Sinulla on oikeus nähdä omat henkilötietosi ja pyytää korjausta, jos niissä on virheitä. Voit myös pyytää, että henkilötietosi poistetaan kokonaan. Lisäksi voit pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan. Joissain tapauksissa sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

Jos haluat nähdä omia tietojasi, voit soittaa tai lähettää kirjeen tai sähköpostia yhdenvertaisuusvaltuutetun kirjaamoon. Yhteystiedot ovat tämän tekstin alapuolella. Lisää viestiin puhelinnumerosi, jotta voimme pyytää sinulta lisätietoja, jos se on tarpeen. Sinun täytyy todistaa henkilöllisyytesi ennen kuin voit saada tietoja.

Tietosuojavaltuutettu valvoo, että tietosuojalakia noudatetaan. Jos haluat lisätietoja oikeuksistasi ja tietosuojalainsäädännöstä, tutustu tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuihin. Osoite on: https://tietosuoja.fi/tunne-oikeutesi.

Rekisterinpitäjä

Postiosoite:
Yhdenvertaisuusvaltuutettu
PL 24
00023 Valtioneuvosto

Kirjaamon sähköposti: yvv(at)oikeus.fi
Puhelin: 0295 666 800

Tietosuojavastaava

Rainer Hiltunen
Sähköposti: rainer.hiltunen(at)oikeus.fi
Puhelin: 0295 666 800

Yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkopalvelun evästeet, tietoturva ja yksityisyyden suoja

Käytämme evästeitä sivustomme käytön seurantaan. Evästeet auttavat meitä kehittämään sivujamme. Osa evästeistä kuuluu muihin kuin meidän ohjelmistoihimme. Kun käytät sivustoamme, hyväksyt evästeiden käytön. Tämän tekstin alapuolella on lisää tietoja evästeistä.

Evästeet eli cookies

Verkkosivustolla käytetään niin sanottuja evästeitä. Evästeitä kutsutaan englanniksi nimellä ”cookies”. Evästeillä seurataan palvelun käyttöä. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän tietokoneen kiintolevylle. Saamme evästeiden avulla tietoa, joka auttaa meitä kehittämään sivustoamme. Evästeiden käytön päätavoitteena on helpottaa sivujemme käyttämistä.

Internetissä liikutaan selaimella. Selaimia ovat esimerkiksi Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer ja Safari. Selain hyväksyy tavallisesti automaattisesti evästeet, mutta käyttäjä voi myös estää evästeiden käytön. Jos haluat estää evästeiden käytön, voit tehdä sen oman selaimesi asetuksista. Vaihtoehtoisesti voit poistaa evästeet selaimestasi sen jälkeen, kun olet käyttänyt palvelua.

Saat lisätietoja selaimen omista ohjeista. Huomaa kuitenkin, että jotkut palvelut eivät toimi, jos evästeiden käyttö on estetty.

Tietoturva

Voit käyttää sivustoamme ja yhteydenottolomakettamme turvallisesti, koska yhteys on suojattu. Jos käytät tietokonetta, joka on muidenkin käytössä, tarkista kuitenkin seuraavat asiat:

  • Tyhjennä selaimen välimuisti käytön jälkeen. Voit tehdä sen selaimen valikon kohdassa Internet-asetukset.
  • Sulje selain, kun lopetat Internetin käytön. Silloin seuraava käyttäjä ei pääse katsomaan niitä sivuja, joita sinä olet katsonut.

Jos lähetät toimistoomme sähköpostia, yhdenvertaisuusvaltuutettu ei ole vastuussa sähköpostisi tietoturvasta.

Yksityisyyden suoja syrjinta.fi:ssä

Yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkopalvelua käytetään nimettömänä. Sivustolla ei kerätä sellaista tietoa, josta sinut voi tunnistaa.

Jos siirryt sivuillamme olevan linkin kautta joillekin muille sivuille, ne voivat käyttää evästeitä omalla tavallaan.