Behöver du hjälp?

Kontakta vår kundtjänst

Anmälningsblankett

Vi har tyvärr märkt att de kontakter som skickats till oss via vår webbblankett under perioden 12.6.2020-23.6.2020 tyvärr inte har nått vår kundtjänst på grund av ett tekniskt fel. Vi beklagar det skedda och ber dig som skickat in en bloankett under ovannämnda period att ta kontakt med oss på nytt per e-post till adressen yvv(at)oikeus.fi. 

Med den här blanketten kan du anmäla diskriminering. Du kan göra en anmälan om du själv upplevt eller om du bevittnat diskriminering. Du kan också göra en anmälan  för en annan persons eller en grupps räkning.

Du kan vända dig till diskrimineringsombudsmannen om du har utsatts för eller bevittnat diskriminering på grund av ålder, ursprung, nationalitet, språk, religion, övertygelse, åsikt, politisk verksamhet, fackföreningsverksamhet, familjeförhållanden, hälsotillstånd, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller någon annan orsak som gäller en personlig egenskap.

Har du något annat du funderar på eller vill kommentera? Kontakta i så fall diskrimineringsombudsmannens byrå per e-post på adressen yvv(at)oikeus.fi eller per telefon 0295 666 817 tisdag-torsdag kl. 10-12. 

Vi ber dig ge ett möjligast uttömmande svar på alla frågor. Notera vänligen att fälten markerade med en stjärna är obligatoriska. Tack!

 

Beskrivning av händelsen

På vilken diskrimineringsgrund har du utsatts för eller bevittnat diskriminering? (obligatoriskt fält) *

Berätta om händelsen. (max. 3000 tecken) (obligatoriskt fält)*

  • Vad har hänt och vad upplevdes som diskriminerande?
  • Var och när hände detta?
  • Vem har förfarit diskriminerande?

Finns det något vittne till eller skriftligt material om händelsen? (max. 500 tecken)

Om du vill kan du komplettera ditt ärende med ytterligare information eller bilagor (max. 2Mb bilagor)

Bakgrundsfakta

Du kan endast klaga hos en myndighet åt gången, och därför kan vi inte behandla din klagan samtidigt som den behandlas av någon annan myndighet.

Har du klagat hos någon annan myndighet eller instans? (obligatoriskt fält)*

Vilken instans behandlar / har behandlat ditt ärende?

Personlig information

Var vänlig och lämna dina kontaktuppgifter om du önskar att bli kontaktad.

Diskrimineringsombudsmannen betjänar dig på finska, svenska eller engelska. Vid behov kan du också ta kontakt med diskrimineringsombudsmannen på ett annat språk.

Säkerhetskontroll för att undvika skräppost.