Behöver du hjälp?

Kontakta vår kundtjänst

Pressmeddelanden

Tillbaka

USA belönade minoritetsombudsman Eva Biaudet för hennes arbete mot människohandel

USA belönade minoritetsombudsman Eva Biaudet för hennes arbete mot människohandel

Förenta staternas utrikesministerium har belönat minoritetsombudsman Eva Biaudet för hennes arbete mot människohandel.

Eva Biaudet får som Finlands nationella rapportör om människohandel tack för att hon har sett till att människohandeln varit på agendan, för att ha gett detta stora människorättsproblem tyngd samt tillsammans med sitt team forskat mångsidigt i människohandeln som fenomen. Tack vare detta viktiga jobb har Finland vågat ta människohandeln på allvar och systematiskt börjat utveckla arbetet mot människohandel. I prismotiveringarna noteras också att rapportören inte endast pekar på problem utan också utbildar myndigheter och hjälper offer för människohandel.

Biaudet fick motta priset under en ceremoni där USA:s utrikesminister publicerade USA:s årliga människohandelsrapport. USA belönade nio personer för deras jobb mot människohandel. Minoritetsombudsman och Finlands rapportör om människohandel Eva Biaudet var en av dem.

- Jag är glad och stolt över att få representera alla dem som har gjort ett hårt jobb för att få en självständig nationell rapportör till Finland, bland annat min föregångare Johanna Suurpää och Venla Roth som skrivit den första rapporten om människohandel. Det här priset ger hela vårt team energi att fortsätta detta viktiga jobb, säger Eva Biaudet.

- Jag vill också tacka riksdagen för att den har behandlat vår rapport grundligt och med sina beslut stött våra rekommendationer till myndigheter och till regeringen, fortsätter Biaudet.

Finlands rapport om människohandel

Mer information: 
Maria Swanljung
Informatör
Tfn: 071 878 8675

28.06.2011