Ohjeet yhteydenottoon

Oletko kokenut syrjintää? Voit ottaa yhteyttä yhdenvertaisuusvaltuutettuun täyttämällä yhteydenottolomakkeen, puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Henkilökohtaisesta tapaamisesta on aina sovittava etukäteen.

Toimiston palvelut ovat maksuttomia. Yhdenvertaisuusvaltuutetun henkilökunnalla on salassapitovelvollisuus esimerkiksi arkaluontoisten yksityiselämään liittyvien asioiden osalta.

Voit ottaa yhteyttä samanaikaisesti vain yhteen viranomaiseen, joten emme käsittele yhteydenottoasi samanaikaisesti muun viranomaisen kanssa.

Täytä yhteydenottolomake täällä.

Toimiston työskentelykielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Voit ottaa kirjallisesti yhteyttä myös muulla kielellä. Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto käännättää yhteydenottosi. Toivomme, että yhteydenottosi pituus olisi korkeintaan kaksi sivua.

Vastaa seuraaviin kysymyksiin, kun täytät yhteydenottolomaketta:

  • Missä ja milloin koet tulleesi syrjityksi?
  • Kuka kohteli sinua syrjivästi?
  • Miten sinua mielestäsi kohdeltiin syrjivästi?
  • Onko tapahtuneelle todistajia tai kirjallista aineistoa? 
  • Oletko vienyt asiaa käsiteltäväksi muualle?
  • Mikä viranomaistaho käsittelee/on käsitellyt asiaasi? (esim. eduskunnan oikeusasiamies, poliisi, hallinto-oikeus)

Yhteydenottoon tulisi liittää kopiot asiaa koskevista päätöksistä tai muista asiakirjoista.

Lähetä täytetty yhteydenottolomake sähköpostitse osoitteeseen: yvv(at)oikeus.fi

Tai postitse osoitteeseen:

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto
PL 24
00023 VALTIONEUVOSTO

Turvapostin lähettäminen

Halutessasi voit lähettää meille arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvapostina. Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista.

Rekisteröidy turvapostin käyttäjäksi täällä. Klikkaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi saapunut vahvistuslinkki auki. Voit nyt lähettää turvapostia ja lisätä viestiisi dokumentteja sekä liitteitä (kooltaan maksimissaan 150 mt. Tiedoston voi myös pakata). Saat sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta turvapostin lähetyksestä.

Lue tästä yksityiskohtaiset ohjeet kuvineen turvapostin lähettämiseksi.

Asiakaspalvelun puhelinpäivystys

Yhdenvertaisuusvaltuutetun puhelinpäivystys numerossa 0295 666 817 on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–12. Päivystyksen aikana voit keskustella toimiston virkailijan kanssa ja saada nopeasti neuvoja asiassasi.

Puhelinpäivystys palvelee sinua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Puheluista aiheutuu soittajalle tavanomaiset liittymäsopimuksen mukaiset kulut, erillistä palvelumaksua puheluista ei tarvitse maksaa. Pyydettäessä voimme soittaa sinulle takaisin.