Tiedotteet

Takaisin

Yhdysvallat palkitsi vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet’n hänen ihmiskaupan vastaisesta työstään

Yhdysvallat palkitsi vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet’n hänen ihmiskaupan vastaisesta työstään

Yhdysvaltojen ulkoministeriö on palkinnut vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet'n hänen ihmiskaupan vastaisesta työstään.

Eva Biaudet saa Suomen ihmiskaupparaportoijana kiitosta siitä, että on pitänyt ihmiskauppailmiötä esillä, antanut tälle vakavalle ihmisoikeusongelmalle painoarvoa ja tiimeineen tutkinut ihmiskauppaa monipuolisesti. Tämän tärkeän työn johdolla Suomi on uskaltanut ottaa ihmiskauppan vakavasti ja lähtenyt systemaattisesti kehittämään ihmiskaupanvastaista työtä. Palkintoperusteluissa todetaan myös, että raportoija ei ainoastaan tuo ongelmia esiin, vaan on tehnyt paljon työtä kouluttaakseen viranomaisia ja auttaakseen uhreja.

Biaudet palkittiin tilaisuudessa, jossa Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Rodham Clinton julkaisi Yhdysvaltojen vuosittaisen maailmanlaajusen ihmiskaupparaportin. Yhdysvallat palkitsi yhdeksän henkilöä ihmiskaupanvastaisesta työstään. Vähemmistövaltuutettu ja Suomen ihmiskaupparaportoija Eva Biaudet oli yksi heistä.

- Olen iloinen ja ylpeä siitä, että saan edustaa kaikkia heitä, jotka ovat tehneet kovaa työtä saadakseen Suomeen itsenäisen kansallisen ihmiskaupparaportoijan, muun muassa edeltäjäni Johanna Suurpää ja ensimmäisen ihmiskaupparaportin kirjoittaja Venla Roth. Tämä palkinto antaa koko tiimillemme energiaa jatkaa tätä tärkeää työtä, Eva Biaudet sanoo.

- Haluan myös kiittää eduskuntaa siitä, että se on perinpohjin käsitellyt raporttiamme ja päätöksillään antanut tukea raportin suosituksille, jotka koskevat viranomaisia ja hallitusta, Biaudet jatkaa.

Palkintoperustelut kokonaisuudessaan englanniksi 

Lisätietoja:
Maria Swanljung
Tiedottaja
puh: 071 878 8675

Kansallisena ihmiskaupparaportoijana vähemmistövaltuutettu seuraa ihmiskauppaan liittyviä ilmiöitä. ja valvoo ihmiskaupan vastaista toimintaa. Raportoija antaa ehdotuksia, suosituksia, lausuntoja ja neuvoja toiminnan kehittämiseksi ja ihmiskaupan uhrien aseman ja oikeuksien edistämiseksi. Ihmiskaupparaportoijan puoleen voivat kääntyä niin viranomaiset, kolmannen sektorin toimijat kuin ihmiskaupan uhritkin. Ihmiskaupparaportoija antaa oikeudellista neuvontaa ja voi myös avustaa ihmiskaupan ja rinnasteisten rikosten uhreja heidän oikeuksiensa turvaamisessa.

28.06.2011