Uutiset

Takaisin

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa on tarjolla oikeustieteen maisteriopiskelijalle 4 kuukauden harjoittelupaikka

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa on tarjolla oikeustieteen maisteriopiskelijalle 4 kuukauden harjoittelupaikka

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa on tarjolla oikeustieteen maisteriopiskelijalle 4 kuukauden harjoittelupaikka ajalle 17.8-13.12.2020.

Harjoittelijana työskentelet osana syrjinnän vastaisen työmme tiimiä ja päätehtävänäsi on avustaa asiakasyhteydenottojen käsittelyssä. Tehtävä tarjoaa tilaisuuden tutustua monipuolisesti valtuutetun yhdenvertaisuuslain valvontatehtävään. Painopiste työssä on asiakasyhteydenottojen arvioinnissa, selvitysten ja vastausten laadinnassa sekä osallistumisessa valtuutetun puhelin- ja chat-päivystykseen.

Toivomme, että olet opintojesi loppuvaiheessa ja suoritat syventäviä opintoja jossain seuraavista aiheista: perus- ja ihmisoikeudet, rikos- ja prosessioikeus, valtiosääntö-oikeus, hallinto-oikeus tai kansainvälinen oikeus.Odotamme sinulta hyvää kirjallista ilmaisutaitoa. Hyvä molempien kansalliskielten taito sekä muu kielitaito katsotaan eduksi. Arvostamme joustavuutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti.

Toivomme, että sinulle on myönnetty harjoittelutuki, mutta tämä ei ole välttämätön edellytys.

Ajankohta ja kesto: 4 kk, 17.8-13.12.2020, kokoaikatyö

Palkka: 1250 euro kk

Pyydämme toimittamaan hakemukset yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon sähköisesti rekrytointi.yvv(at)oikeus.fi otsikolla "Oikeustieteellinen harjoittelija". Viimeinen hakupäivä: 20.05.2020

Harjoitteluun liittyvät lisätiedustelut pyydämme osoittamaan erityisasiantuntija Robin Harmsille sähköpostitse osoitteeseen robin.harms(at)oikeus.fi

Yhdenvertaisuusvaltuutettu korostaa toiminnassaan yhdenvertaisuuden toteutumista ja arvostaa monimuotoisuutta työyhteisössä. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman mukaisesti valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua monipuolisen henkilöstörakenteen edistämiseksi.

05.05.2020