Toiminta

Takaisin

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa avoinna erityisasiantuntijan määräaikainen virka

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa avoinna erityisasiantuntijan määräaikainen virka

Haemme yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon erityisasiantuntijaa johtamaan ulkomaalaisasioihin, ihmiskaupparaportointiin sekä maastapoistamisen täytäntöönpanon valvontaan keskittyvää tiimiä.

Erityisasiantuntijan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa valtuutetun toimia ulkomaalaisten ja ihmiskaupan uhrien aseman ja oikeuksien edistämiseksi sekä maastapoistamisen täytäntöönpanon valvomiseksi ja palautettavien henkilöiden oikeuksien turvaamiseksi. Erityisasiantuntija toimii tiiminvetäjänä ja johtaa lähiesimiehenä valtuutetun toimiston ulkomaalaisasioihin, ihmiskaupparaportointiin sekä maastapoistamisen täytäntöönpanon valvontaan keskittyvää tiimiä. Tiiminvetäjän tehtävänä on ohjata ja tukea tiiminsä jäseniä, organisoida ja koordinoida tehtäviä tiimissä sekä kehittää yhtenäisiä toimintatapoja ja uusia vaikuttamisen muotoja.

Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia.Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä perehtyneisyys ulkomaalaisten aseman ja oikeuksien sekä ihmiskaupan vastaisen toiminnan edistämistä koskeviin oikeudellisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Perehtyneisyys maasta poistamisen valvontaan katsotaan eduksi. Parhaat edellytykset tehtävän menestykselliseen hoitamiseen tuo kokemus ulkomaalaisten ja ihmiskaupan uhrien oikeuksien toteutumisen strategisesta edistämisestä vaikuttamistyön kautta sekä johtamistaito, joka on voitu hankkia myös vaativissa asiantuntija- tai projektitehtävissä. Esimieskokemus katsotaan eduksi.

Lisäksi tehtävään valittavalta odotetaan erinomaisia vuorovaikutus- ja organisointitaitoja, ratkaisukeskeisyyttä ja oma-aloitteisuutta, itsenäistä työskentelyotetta ja kykyä arvioida erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen yhteiskunnallisia vaikutuksia. Vahva kehittämisote, muutosvalmius ja hyvät muutosjohtamisen taidot ovat tehtävässä eduksi.

Tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa tarvitaan erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, alkaen 1.2.2020 tai sopimuksen mukaan. Viransijaisuus päättyy 30.4.2023. 

Hae viimeistään:   17.1.2020 23:59

Lisätietoa ja paikan hakeminen valtiolle.fi -palvelun kautta (avain: 25-1090-2019)

03.01.2020