Tiedotteet

Takaisin

Vähemmistövaltuutettu tapasi Liperin romaneja

Vähemmistövaltuutettu tapasi Liperin romaneja

Vähemmistövaltuutettu etsii uusia yhteistyömalleja kuntien ja romaniyhteisöjen välillä. Tarkoituksena on tavata muutamia romaniyhteisöjä ja keskustella heidän elinolosuhteistaan. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Liperi, 25–26.2. 

Vähemmistövaltuutettu tapasi siellä kunnan viranomaisia, koulun, sosiaalityön ja asumisyhtiön edustajia sekä romaniperheitä ja romaninuoria keskustellakseen heidän tulevaisuudestaan. Aiheina olivat erityisesti asumisolosuhteet ja nuorten haasteet koulutuksessa.

Vähemmistövaltuutettu teki aloitteen sovitteluprosessin aloittamiseksi, millä pyritään valamaan uutta uskoa romanien ja viranomaisten yhteistyöhön romanien elinolosuhteiden parantamiseksi. 

Tapaamisiin osallistui valtuutetun lisäksi sisäasiainministeriön oikeusyksikkö, alueellinen romaniasiain neuvottelukunta ja Pohjois-Karjalan sovittelutoimisto. 

Vähemmistövaltuutettu seuraa aloitettua prosessia ja tapaa kaikki osapuolet puolen vuoden kuluttua uudelleen. Seuraavaksi vähemmistövaltuutettu tekee vastaavan vierailun Helsingissä.

01.03.2013