Tiedotteet

Takaisin

Vähemmistövaltuutettu selvittää Maahanmuuttoviraston toimintaa ihmiskauppaepäilyissä

Vähemmistövaltuutettu selvittää Maahanmuuttoviraston toimintaa ihmiskauppaepäilyissä

Vähemmistövaltuutettu on pyytänyt Maahanmuuttovirastolta selvitystä siitä, miten mahdolliset ihmiskaupan uhrit on pyritty tunnistamaan kasvattilapsiin liittyvien perheenyhdistämishakemusten yhteydessä. 

- Vähemmistövaltuutetun tehtävänä on valvoa ihmiskaupan vastaista toimintaa ja muun muassa sitä, että ihmiskaupan uhrit tunnistetaan asianmukaisesti ja että heidät ohjataan ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään. Nyt haluamme selvittää, miten Maahanmuuttovirasto on toiminut tilanteissa, joissa on syntynyt epäilys ihmiskaupasta. Otamme kaikki ihmiskauppaan viittaavat signaalit erittäin vakavasti ja toivomme selvittävältä viranomaiselta, Maahanmuuttovirastolta, toimenpiteitä, vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet sanoo. 

- On ehdottoman tärkeää tunnistaa mahdolliset ihmiskaupan uhrit ja auttaa heitä yksilöinä. Toivon, että nämä epäilyt eivät johda siihen, että kaikilta kasvattilapsilta evätään tulo Suomeen, Biaudet jatkaa.

Lisätietoa:
Vähemmistövaltuutetun toimisto
puh: 071 8788 675

Kansallisena ihmiskaupparaportoijana vähemmistövaltuutettu seuraa ihmiskauppaan liittyviä ilmiöitä, valvoo ihmiskaupan vastaista toimintaa ja antaa ehdotuksia, suosituksia, lausuntoja ja neuvoja toiminnan kehittämiseksi ja ihmiskaupan uhrien aseman ja oikeuksien edistämiseksi. Ihmiskaupparaportoijan puoleen voivat kääntyä niin viranomaiset, kolmannen sektorin toimijat kuin ihmiskaupan uhritkin. Ihmiskaupparaportoija antaa oikeudellista neuvontaa ja voi myös avustaa ihmiskaupan ja rinnasteisten rikosten uhreja heidän oikeuksiensa turvaamisessa.

30.08.2010