Tiedotteet

Takaisin

Nigerialaisnaiset eivät käytä turvapaikkajärjestelmää väärin

Nigerialaisnaiset eivät käytä turvapaikkajärjestelmää väärin

A-studiossa kysyttiin käyttävätkö nigerialaiset naiset turvapaikkajärjestelmää väärin. Näin ylitarkastajamme ja ihmiskauppa-asiantuntijamme Venla Roth kommentoi väitettä Ylelle:

– On mielestäni ongelmallista, jos haukutaan väärää puuta ja syyllistetään niitä naisia, jotka ovat joutuneet seksuaalisen väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Arvioidaan, että Euroopassa on kymmeniätuhansia, jopa satatuhatta nigerialaistaustaista naista prostituutiossa ja muussa seksikaupassa. Heistä jopa 95 prosenttia arvioidaan olevan ihmiskaupan uhreja.

– Ongelma ei ole siinä, että me tunnistamme ihmiskaupan uhreja, vaan ongelma on siinä, että me emme tutki ihmiskaupparikoksia.

– Meidän pitäisi saada nämä naiset luottamaan ja uskomaan viranomaisiin niin, että he kertovat hyväksikäyttökokemuksistaan, niistä tekijöistä jotka tämän hyväksikäytön takana operoivat ja jotka ottavat siitä sen rahan ja taloudellisen hyödyn ja saada heidät oikeudelliseen vastuuseen ja sitä kautta ennalta ehkäistä tätä rikollista toimintaa.

03.06.2014