Tiedotteet

Takaisin

IHMISOIKEUSLIITTO, YHDENVERTAISUUSVALTUUTETTU JA ETNISTEN SUHTEIDEN NEUVOTTELUKUNTA: Eduskuntapuolueet sitoutuivat toimimaan rasismia vastaan

IHMISOIKEUSLIITTO, YHDENVERTAISUUSVALTUUTETTU JA ETNISTEN SUHTEIDEN NEUVOTTELUKUNTA: Eduskuntapuolueet sitoutuivat toimimaan rasismia vastaan

Kaikki eduskuntapuolueet ovat tänään uusineet allekirjoituksensa Euroopan poliittisten puolueiden rasismin vastaiseen peruskirjaan ja näin irtisanoutuneet rasismista. Peruskirjan allekirjoitus oli etnisten suhteiden neuvottelukunnan, Ihmisoikeusliiton ja yhdenvertaisuusvaltuutetun yhteinen aloite.  Edellisen kerran silloiset eduskuntapuolueet allekirjoittivat peruskirjan vuonna 2011.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Ihmisoikeusliitto ja yhdenvertaisuusvaltuutettu pitävät puolueiden sitoutumista peruskirjaan nykytilanteessa erittäin tärkeänä.

Peruskirjan mukaisesti puolueet sitoutuivat muun muassa puolustamaan ihmisoikeuksia, torjumaan kaikkia rasistisen väkivallan muotoja sekä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Puolueet myös sitoutuivat kieltäytymään näyttämästä, julkaisemasta tai levittämästä näkemyksiä, jotka herättävät tai lietsovat ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä.

Lisäksi eduskuntapuolueet sitoutuivat puuttumaan kaikenlaiseen rasistiseen käyttäytymiseen ja rasistisiin mielipiteisiin sekä pidättäytymään kaikenlaisesta poliittisesta liittoutumisesta ja yhteistyöstä sellaisten poliittisten puolueiden kanssa, jotka yllyttävät tai yrittävät lietsoa rodullisia tai etnisiä ennakkoluuloja ja rotuvihaa.

 

Lisätietoja:

Päivi Mattila, pääsihteeri, Ihmisoikeusliitto, p. 050 536 8195

Reetta Helander, tiedottaja, Ihmisoikeusliitto, p. 044 706 2392

Peter Kariuki, pääsihteeri, etnisten suhteiden neuvottelukunta, p. 050 3999 456

04.11.2015

Tiedostot